Odpověď na otázku
Vložit odpověď na:
To je dobré téma. Přiznám se, že jsem v tomhle detailista a dlouho jsem přemýšlel, jak to udělat, aby mi to po všech stránkách vyhovovalo (a několikrát jsem všechny pokémony přejmenovával). Mám rád jasno, takže u všech lepších pokémonů si vypisuji celé IV, ne že by to bylo tak důležité, ale mám to tak rád. Píšu si i procenta pro rychlý přehled. Pak jsem ale dospěl do fáze, že tohle bylo logicky málo a bylo potřeba si v názvu pokémony rozselektovat podle útoku. Nejdřív jsem měl zkratky typů útoků jako clay na konci, ale to mi nevyhovovalo. Takže jsem to vyřešil tak, že jsem si pro každý typ útoku zvolil jedno písmenko a název pokémona mi vždy začíná kombinací dvou písmenek - primární a sekundární útok.
Takže třeba u ledových útoků mám L, u dračích D, u ohnivých O, u normálních N, u duchových G (d je dračí), u travních T, u temných R (jako daRk). U létajících mám F. Je to jen o zvyku.
Takže třeba u palmičky mám PT (psychický, travní) 151310 84.
Takhle si pojmenovávám ty, které si schovávám - dobíjím s nima a obsazuju gymy. U těch s nižším CP, které sem tam používám na navyšování gymů si píšu třeba jen LL jako u dewgonga ledový a ledový.
Všechny ostatní slabé pokémony si pojmenovávám podle toho, čím jsou - tedy nulou "0".
Co to má (pro mě) za výhody?
1) při dobijení gymů mám pokémony řazený podle "favoritních". Těch top pokémonů nemám moc, když budu počítat i slabší jako třeba jolteony, tak i tak je to já nevím 30 pokémonů, které se dají použít? Možná víc. Nicméně pojmenování útoků dvěma písmenakama většinou pro orientaci naprosto stačí. Vím, co mohou mít za kombinace útoků pro daný druh. Když mám třeba tři gyaradose, vím který z nich má dragon pulse a který jiný dračí útok (stačí třeba dát málé/velké písmenko pro rozlišení, ale tohle není třeba, člověk si to pamatuje). Jediné dvě výjimky dělám u vaporeonů a jolteonů, kteří mají vždy jen vodní nebo elektrický útok a zároveň se u nich vyplatí mít to rozlišené. Tak si jednoduše píšu nejdřív IV, pak procenta a nakonec jen jedno až dvou písmenou zkratku pro sekundární útok (H hydro pumpa, Aq aqua tail, Pu pulse, T thunder tB thunderbolt D dis....atd). Ty na navyšování gymu nepoužívám, takže mě to netrápí, že nebudou řazeni podle útoku. Tedy u těhle favoritních díky podrobnému pojmenování vím, který má jaké IV, kolik je to procent i jaké má útoky - kompletní přehled. Vím tedy, do kterého má větší smysl investovat. Občas si třeba evolvnu Eevee vyskočí z toho něco zajímavého s nízkým IV, na co momentálně nemám DUST. Po čase se vrátím amám tam třeba evolvnuté dva vapíky, Podle jména hned vidím, kteého má smysl power upovat i kdyby měli třeba stejné útoky a v součtu stejný počet procent (pak je lepší zvolit toho, který má vyšší IV u attacku). Ne každý to řeší, je pravda, že takové rozdíly jsou pak opravdu zanedbatelné, takže to není nic zásadního, jen taková blbůstka, mě se to prostě takhle líbí, mám rád kompletní přehled.
2) pokémony, které si schovávám na navyšování (krom nul na jedno použití se občas hodí, mít v zásobě pár elektirckých, pár ledových, travních atd, když nuly dojdou) mám pojmenované jen dvěma písmenkama. Při zobrazení podle jména jsou na jednom místě. Mě to vyhovuje. Většinou používám buď oba vodní útoky nebo oba ledový, málo kdy kombinaci. Takže když vybírám, co zvolit na draka, rovnou jedu podle abecedy na Lko. Tam najdu vše, co má primární i sekundární útok ledovy. (Sice nechápu proč, když mám třeba deset slowpoku pojmenovynych jen jako WW, tak proč se mi při zobrazeni podle jmena i neseřadí podle CP, zatímco, když by měli jen jeden znak, tak to funguje (jsou rozházený asi podle IV nebo nevím), ale to mi nevadí, nemám jich nikdy tolik, abych v tom neměl přehled). Dvě písmenka na pojmenování mi stačí, protože pro navyšování mě IV nezajímá, dust do nich necpu. Přimíchávají se mi do toho ty s delším názvem, ale to mi nevadí, protože třeba LL pokémonů mám tak deset. EE taky tak (s různým CP).
3) všechny ostatní pokémony, které chci poslat profesorovi označuju jako nulu "0". Při zobrazení podle názvu jsou na prvním místě seřazeni podle CP (tady řazení funguje, ale jakmile má pokémon dva znaky, už to v tomhle režimu podle CP neseřadí), takže na navyšování si jen vybírám, kterého použiju a pak vyhodím (mimochodem, občas použiju třeba krabíka s CP kolem tisícovky na navyšování, ale zdechnutého si nechám na evolve, to jej oživí a můžu ho použít ještě jednou).
4) Poslední trik, který klidně prozradím, je taky ohledně navyšování. Tím, že mám pokémony pro navyšování pojmenovaný dvěma písmenkama, tak když jdu ke gymu, kde musím vycvičit 8000 prestiže a nemám zrovna vhodné "nuly", tak než ke gymu dojdu, si vyberu, čím budu útočit. A tyhle dva až čtyři kousky si přejmenuju například z "LL" na "..LL". Při zobrazení podle jména jsou pak hned nahoře. K tomu si nechávám tři chcípaky s CP 10 pojmenovaný jako "..odpad". Jsou hned nahoře. Když přijdu ke gymu, který chci navyšovat, zobrazím si pokemony podle názvu, vlezu do gymu, hra mi nabídne kombinace, kterými mám útočit a teď je vyměňuju. To že mám ty, který chci použít hned nahoře neskutečně urychlí vybírání. Vyberu dva až čtyři, který sem si před tím přejmenoval a na zbylá dvě místa dám ty dva chcípáky s CP 10. Vím, že je nepoužiju a nemusím hledat další dva s vhodně nízkým CP... (Mimochodem, když bych měl pokémona s jménem EE 151510 89, pořád jde tenhle trik použít přejmenováním na ..EE15151089)
Občas mám i kupu pokémonů s CP kolem 2000-všechno nuly, tak je použiju sem tam i na dobijení gymu, opět je vhoda, že je mám hned nahoře....
Tak asi takhle "ve stručnosti" :-)