Odpověď na otázku
Vložit odpověď na:
Přidám se k diskusi - svou budoucnost při dalším hraní moc pozitivně nevidím. Proč?
a) získávání dalších XP a postup do další úrovně už cílem určitě není. V současné době v gymech se svými pokémony porazím kohokoliv. Postupem do dalších úrovní už nic nezískám. Líhnutím z vajec lze dostat pouze pokemony na úrovni 20 a na jejich zdokonalení chybí "stardust", chycením lze získat pokemony úrovně 30 a pokud za něco stojí, tak opět chybí "stardust".... A proč vlastně další pokemony zlepšovat, když i nyní porazím kohokoliv? Takže mně ani nevadí, že lze chytat převážně plevel "plevel" nebo se líhnou slabší kusy.....
b) v současné době je pouze několik různých pokemonů, kteří mají dostatečné CP pro umístění do gymů. A právě CP je jediné podstatné - ve městech je nutností CP2500+, mimo města pak stačí CP2000+. Pokud nechci být vyhozen náhodným hráčem, je třeba být jako cca 5. a lepší pokemon v gymu. Tam už je skoro jisté, že zůstanu do doby, než je celý gym poražen konkurencí....
Myslím, že je evidentní úbytek hráčů mimo města - zde vydrží pokemon v gymu týdny. Vlastně to není překvapení, v menších městech je málo pokestopů i gymů a tak místní hráči nehrajou - vlastně nemají šanci, protože nemají dostatečnou úroveň a než by se dostali cca do úrovně 25+, tak je hra omrzí.
Ve městech je zase většina hráčů na úrovni 30+ a podle mně také počet hráčů ubývá - opět je to viditelné na gymech a na tom, jak dlouho zde pokemon vydrží. Nejspíš to vidí dost podobně jako já - proč hrát dál?
c) s předchozím souvisí i to, že ve hře nelze uplatnit nějakou taktiku - je sice hodně pokemonů s max. +/- 2000 CP, ale jsou v podstatě k ničemu. Do gymů je nelze dávat a na povyšování prestiže gymu nejsou potřeba. Druhá generace je v tomto mnohem horší..... Taktika tedy ve hře není potřeba - složitější je, když jsou v gymu pokemoni od různých druhů, ale i ty lze "silou" porazit.... A právě možnost taktizovat mně chybí asi nejvíc. Ale to nebylo na začátku, takže s tím jsem hru hrál.... Asi hra byla určena primárně pro mladší hráče (-náctileté?), ale přidali se i ti starší....
d) motivace sesbírat všechny pokemony u mě taky není - z první generace mám bez jednoho všechny, které lze získat u nás. Z druhé jich pár chybí, ale nevidím důvod, proč je nutně získat - ve hře bych je stejně neuplatnil...
e) podvody pak už jen motivaci snižují. Na jednu stranu tvůrci vyhrožují kvůli IV kalkulačkám, ale nedovedou si poradit s falešnou GPS, ani s hráči používajícími dva účty s různými týmy jen kvůli tomu, aby se mohli dát do gymů. Další zajímavostí je zapínání Lure - i zde se evidentně podvádí, když vidím Lure moduly v mnoha pokestopech u sebe a pod náhodně zvolenými jmény hráčů, nelze si myslet nic jiného.
Zajímalo by mě, kolik hráčů úrovně 30+ je ochotno ještě něco kupovat a jakou mají motivaci? Chápal jsem to (byť sám nikdy nevyužil) u hráčů snažících se snadněji dostat do úrovně 30, ale proč dál?
Pokud to shrnu, hraju už jen z principu - také vyberu denně odměny za pokemony v gymech a za vytočení pokestopu. A jen naivně čekám, zda se něco výrazně nezmění. Pravděpodobně nikoliv a nastane den, kdy mně i tohle přestane bavit a hru odinstaluju. Myslím, že potenciál hra měla, ale tvůrci to nevyužili, resp. od začátku se hra moc nevyvíjí. Ale v podstatě jsem podobný vývoj čekal, zadarmo jsem si zahrál a pomalu to končí.