Otázky začátečníka
Ahoj, hru jsem začal hrát tento týden a nikde nemůžu najít odpovědi na několik otázek, tak kdyby byl někdo tak laskavý, a pomohl mi...
1) Zkoušel jsem vlézt do cizího Gymu a u všech pokémonů účastnících se boje nemám žádný život. Jak ho doplním? Když kliknu na ty lektvary, tak mi to nabídne jen ty, kde je alespoň kousíček zelené čáry.
2) Vůbec netuším, kteří pokémoni jsou na prd. I když je třeba slabý, může se vyvinout v něco silného?
3) Jsou druhy pokémonů, kteří se vyskytují jen na určitých místech? Nebo můžu časem potkat jakéhokoli na stále stejné ulici?
4) Jsou pokémoni i v přírodě nebo musím pořád chodit jen po městě?
5) Jde se vůbec ještě připojit do hry jako začínající hráč? Mám lvl 20, nejsilnějsí pokémon má sílu 1392, ale ve všech Gymech jsou pokémoni se sílou mnoha tisíc.
6) Taková zubatá hlava s časem nad Gymem znamená, že na něj někdo útočí? Můžu tam jít nějak pomoct? Dneska jsem do takového Gymu vlezl, byla tam bestie jako hrom a ač jsem si myslel, že na něj někdo podle té hlavy útočí, tak nikde nebyla ani noha.
Díky moc
To je moc psaní, najdi si ve svém městě někoho, kdo hraje déle a on Ti poradí a vysvětlí. Pokud jsi náhodou z Prahy, můžu Ti poradit já, když dáš na sebe kontakt.
ad 1) pokud tvůj pokémon v boji padl (nezůstal mu žádný život), tak ho oživíš pomocí revive (žlutý krystal), který obnový 50% zdraví pokémona - zbytek doléčiš pomocí potion, jak píšeš. Od levelu 30 je k dispozici max revive, který obnový padlého pokémona na 100% jeho zdraví
ad 2) Tohle je fakt na dlouhé psaní. Dnes se vyplatí investovat asi spíše do útočných pokémonů než obraných vzhledem k tomu, jak předělali gymy.
ad 3) Existují regionální pokémoni, které chytíš jen na určitém místě např. Mr. Mime v Evropě, Farfetchd v Asii, Kangaskhan v Austrálii apod. Většina pokémonů se dá chytit kdekoliv. Asi by šlo pochytat všechny na jedné ulici, ale trvalo by to roky Někteří se vyskytují více na určitých místech - např. vodní jsou hlavně u vody...
ad 4) Pokémoni jsou i v přírodě, ale jen velmi málo. Vyskytují se hlavně tam, kde se pohybuje hodně lidí tudíž hlavně ve městech. V přírodě je jich moc nepochytáš.
ad 5) V poslední době vidím dost hráčů s levelem kolem 20. Vzhledem k tomu, že změnili systém gymů, tak není problém, aby se do nich dostal i úplně začínající hráč. Síla obránců není moc podstatná vzhledem k tomu, jak strácí rychle motivaci, tak bez krmení jsou ze všech během několika hodin chcípliny...
ad 6) Asi myslíš RAID. Tam je potřeba, aby se spojilo více hráčů a porazili tu "bestii" jak píšeš společně. Pokud má člověk vyšší level, tak ty jednodušší raidy level 1, 2 zvládne sám. Level 3 dokáže uhrát hráč, který má na daného pokémona vytrénované správné útočné komando. Level 4 a Level 5 (legendární pokémoni) se v jednom hráči porazit nedají. Tam už je potřeba větší skupina hráčů...
Mrkni se třeba na web www.pokestop.cz To je asi poslední český web, který je i nadále aktualizovaný.
Díky moc. Na jedničku už jsem přišel, chcíplotit v Gymech jsem si taky všimnul, jeden mám před barákem a nedá se to stíhat krmit. Několik Gymů jsem už i obsadil, ale vydrželo to sotva pár hodin.