Na kolik % hrajete hru?
Ahoj,
zajímal by mě váš současný stav resp vývoj hráčů. Ve své době jsem hře obětoval poměrně hodně času. Po práci jsme se šli projít městem, našlapali 10-20km a utahaní šli večer domů s úlovky a vychozenými vejci. To bych označil jako 100%.
V současné době, ráno vytočím pokéstop, abych shrábnul bonus, ulovím pokémona, kterého vidím vedle sebe a tím končí můj dopolední pokémon day. Pak ještě v poledne a když nezapomenu tak i večer. Pokéstop vytočím teď tak 5x za den. Hádám, že se k tomu ještě vrátím, časem.
Co vy? Chytili jste druhou mízu nebo pořád jedete ještě na té první? Co vás žene dál, Tyranitar?
Čau. Za mě teď takových 50%.
Hru prakticky nikdy nevypínám a lovím pořád, ale to jen díky Pokemon Go Plus. Ani nevím co chytám. Po práci zkontroluju úlovky, drtivá většina po evolve letí do koše.Zajímá mě jen rostoucí počet XP. Chci level 40. Podle kalkulačky tímhle tempem tam budu za 200 dní.
Pokedex mám 100%, tak už jen občas vylepšuju bijce a obnovuju gymy.
Jednou za týden vypadnu někam do velkýho města na lov, ale už to není jako dřív.
Třeba 24.12 jsem v 22:30 běžel v tričku k nedalekému (500m) pokestopu pro Dratiniho 😀. Dnes už by mě k tomu donutit tak maximálně Mew

No tak já jsem do levelu 32 lítal dost, točil jsem stopy jak sviňa

Tyrouše bych rád, hlavně synek se hrozně na něj těší a na Celebi..ale ten bude bůhví kdy
Díky právě končícímu eventu jsem hrál poslední týden na 100%. Doposud jsem měl jen cca 110 kaprů a tedy jednoho Gyaradose. Teď jsem během týdne přidal cca 200 kaprů a mám dva další Gyaradose, což byl cíl eventu. Chytil jsem i shiny kapra, ale jen na 49%, tak nevím, jestli ho evolovat nebo ne...
Jinak zítra se asi vrátím do normálního režimu tzn. chytání cestou do práce a z práce. Denní bonus si vytočím a chytnu i z postele. Téměř přímá cesta bez jakéhokoliv zacházení... Takže bych to viděl tak na 30%? V poslední době taky přemýšlím kam dál. Jsem na konci levelu 34. První generace je celá a u druhé nemám takovou potřebu mít všechny... Takže teď to bude asi taková údržba. Když to půjde i nadále lehce, tak budu udržovat 10+ obsazených gymů,což se mi daří už přes tři měsíce v kuse a pomalu sbírat XP.
Kupodivu ani Tyranitar mě nijak nevzrušuje
ahoj, tak za sebe musí říct, že nějak strácím motivaci hru hrát. Nyní jsem v levelu 34. Co se dalo udělat z 2. generace bylo hotové za měsíc. Dřív jsem hře také obětoval hodně času, dokonce i z některých akcí jsem se vracel v noci domů pěšky třeba i 30km. ( nachozeno mám od půlky září co to hraju 2700km, i běh jsem díky hraní omezil). I v mrazu jsem vybíhal v kraťasech bez ponožek ven chytit něco důležitého.
Těšil jsem se na jaro jak vyrazím ven nalehko a u bitvy si sednu na lavičku. 2. generace mě celkem zklamala, šlo to až moc lehce, a naopak něco nejde vůbec. Co mě štve nejvíc, je nemožnost získání spousty pokemonů z 1. generace. Další problém je získávání míčů, u nás je pár pokéstopů, takže jediná možnost je cesta do centra Prahy. Dneska už to bylo v centru spíš prodírání mezi turisty, takže oprus, cestou na vlak přes Letnou a Petřín, jsem vyházel vše co jsem dole natočil. Stav konta je žalostný, takže ani nemá cenu chodit hrát u nás. Nezbývá než jet hrát zase do Prahy, na což není zase tolik času a ani se mi moc nechce. V tomhle počasí radši strávím 5 hod na kole v lese než se plahočit v Praze.
Takže za mě nyní hraní tak max 50% a bude to asi dost klesat, pokud Niantic něco nezmění. A dle toho jak se daří držet gymy je na tom asi soustu hráčů ještě hůř.
Je to různý, někdy jen cestou z práce a do práce a někdy chodím třeba tři hodiny (za půl roku jsem zhubl přes deset kilo, což mi dělá radost ). Vodní event dobrý, teď jsem chodil dost, ke svým pěti Gyaradosům přidám nejmíň další dva. Takže motivace pořád je, udržet váhu, dochytat druhou generaci (ještě mi chybí deset pokešů) a navíc jsem se rozhodl, že o sobotních procházkách navštívím co nejvíc gymů, kde jsem ještě nebyl. Zatím jich mám 86. Bydlím v Brně, a odhaduju, že mám navštívenou tak třetinu brněnských gymů. Takže mě to zatím pořád baví (mám level 35), ale nepřeháním to - řekněme 60%.
Přidám se k diskusi - svou budoucnost při dalším hraní moc pozitivně nevidím. Proč?
a) získávání dalších XP a postup do další úrovně už cílem určitě není. V současné době v gymech se svými pokémony porazím kohokoliv. Postupem do dalších úrovní už nic nezískám. Líhnutím z vajec lze dostat pouze pokemony na úrovni 20 a na jejich zdokonalení chybí "stardust", chycením lze získat pokemony úrovně 30 a pokud za něco stojí, tak opět chybí "stardust".... A proč vlastně další pokemony zlepšovat, když i nyní porazím kohokoliv? Takže mně ani nevadí, že lze chytat převážně plevel "plevel" nebo se líhnou slabší kusy.....
b) v současné době je pouze několik různých pokemonů, kteří mají dostatečné CP pro umístění do gymů. A právě CP je jediné podstatné - ve městech je nutností CP2500+, mimo města pak stačí CP2000+. Pokud nechci být vyhozen náhodným hráčem, je třeba být jako cca 5. a lepší pokemon v gymu. Tam už je skoro jisté, že zůstanu do doby, než je celý gym poražen konkurencí....
Myslím, že je evidentní úbytek hráčů mimo města - zde vydrží pokemon v gymu týdny. Vlastně to není překvapení, v menších městech je málo pokestopů i gymů a tak místní hráči nehrajou - vlastně nemají šanci, protože nemají dostatečnou úroveň a než by se dostali cca do úrovně 25+, tak je hra omrzí.
Ve městech je zase většina hráčů na úrovni 30+ a podle mně také počet hráčů ubývá - opět je to viditelné na gymech a na tom, jak dlouho zde pokemon vydrží. Nejspíš to vidí dost podobně jako já - proč hrát dál?
c) s předchozím souvisí i to, že ve hře nelze uplatnit nějakou taktiku - je sice hodně pokemonů s max. +/- 2000 CP, ale jsou v podstatě k ničemu. Do gymů je nelze dávat a na povyšování prestiže gymu nejsou potřeba. Druhá generace je v tomto mnohem horší..... Taktika tedy ve hře není potřeba - složitější je, když jsou v gymu pokemoni od různých druhů, ale i ty lze "silou" porazit.... A právě možnost taktizovat mně chybí asi nejvíc. Ale to nebylo na začátku, takže s tím jsem hru hrál.... Asi hra byla určena primárně pro mladší hráče (-náctileté?), ale přidali se i ti starší....
d) motivace sesbírat všechny pokemony u mě taky není - z první generace mám bez jednoho všechny, které lze získat u nás. Z druhé jich pár chybí, ale nevidím důvod, proč je nutně získat - ve hře bych je stejně neuplatnil...
e) podvody pak už jen motivaci snižují. Na jednu stranu tvůrci vyhrožují kvůli IV kalkulačkám, ale nedovedou si poradit s falešnou GPS, ani s hráči používajícími dva účty s různými týmy jen kvůli tomu, aby se mohli dát do gymů. Další zajímavostí je zapínání Lure - i zde se evidentně podvádí, když vidím Lure moduly v mnoha pokestopech u sebe a pod náhodně zvolenými jmény hráčů, nelze si myslet nic jiného.
Zajímalo by mě, kolik hráčů úrovně 30+ je ochotno ještě něco kupovat a jakou mají motivaci? Chápal jsem to (byť sám nikdy nevyužil) u hráčů snažících se snadněji dostat do úrovně 30, ale proč dál?
Pokud to shrnu, hraju už jen z principu - také vyberu denně odměny za pokemony v gymech a za vytočení pokestopu. A jen naivně čekám, zda se něco výrazně nezmění. Pravděpodobně nikoliv a nastane den, kdy mně i tohle přestane bavit a hru odinstaluju. Myslím, že potenciál hra měla, ale tvůrci to nevyužili, resp. od začátku se hra moc nevyvíjí. Ale v podstatě jsem podobný vývoj čekal, zadarmo jsem si zahrál a pomalu to končí.
Hraju pořád a hrát budu i dál. Pravda, nevím kvůli jakému pokémonovi bych ještě běžel, takový asi moc není. Dojdu pro něj, ale nepoběžím. Je fakt, že já moc pokémonama jako takovýma nežiju. Jsou pro mě super nástroj jak se přinutit jít ven, nesedět doma na zadku a každý den se snažit ujít alespoň 5 km. Objevil jsem po Praze spoustu míst o kterých jsem neměl ponětí, že existují. Což budou splňovat i dál. Projdu se, zjistím IV, vše co je pod 90% pošlu pryč, mimo extra vzácných. A jednou za čas pročistím i je. Chytám vše co potkám a se stardustem teda moc problém nemám, ale je fakt že si hodně vybírám do čeho ho dám. Musí to mít smysl a pak zase tolik neubývá.
A gymy, no pokud je člověk Mystic tak ho asi udrží jako prd. Kolem Náplavky je jenom modro a pořád 10. Člověk to sundá a nevydrží v něm ani 10 minut. O Valora tu člověk téměř nezavadí. A sundávat v 1-2 lidech 10 gym chvíli dá a pak zase nechodím, což je pro mě důležitější. Sundám jakýkoliv gym sám, ale na co když se tam stejně neudržím, abych to stihnul nějak smysluplně vybrat. 1-2 než to sestřelí. A jezdit někam daleko trochu ztrácí smysl.Občas mě to naštve, že to vše kolem vytlučeme s mladou co také hraje.Člověk si pak pročistí bag.
Upřímně se mi daleko lépe chodilo v zimě, kdy nikde nikdo na ulicích nebyl a já si prošlápnul svých 5-10 km. Teď to začíná být i dost nepříjemné. Všude spousta turistů, nepříjemní ožralové na každém rohu a bezdomovci také všude. Ale to nebude problém pokémonů.
Takže se pomalu sunu k 35 levelu a uvidím jak to bude dál. A Tyranitar prostě bude až bude. Generaci II nějak zvlášť neřeším upřímně. Generaci I. mám komplet. Takže si prostě teď dělám jen co nejlepší pokémony, ale spíš protože netuším co s těma candy jiného taky dělat, když jich všude mám tolik.
Ano, vybral jsem si na začátku modrý tým - vybrat si žlutý, tak už nehraju dávno. Žluté gymy už vidět skoro nelze a je to vcelku logické, málo hráčů, malé šance na udržení gymu, malé odměny, minimální motivace.....
Nejsem z Prahy, ale jinde to vypadá tak, že gymy mají rozdělené modří a červení. Když mám skoro plný svůj baťoh o max. 400 kouscích předmětů ("Revive" a "Max Potion" nevyhazuju), tak párkrát po sobě sám zlikviduju vybraný červený gym (raději v místě, kde nemám zájem mít pokénona v gymu) - většinou tam nechám posledního pokémona ideálně s prestiží >1000 bodů. Tím se chvilku něco děje a za pár dnů je vše zpět - gym10 a červeňáci - tohle je aspoň zpestření...
Jsem aktuálně lvl 32,5.
Souhlasím, že díky pokestopům jsem si všiml mnoha zajímavostí, kterých bych si asi sám nevšiml - některá místa jsou zajímavá. O pohybu to moc nemám, hodně jezdím na kole a to nehraju (ani to moc nelze, pokud se chci opravdu tréninkově projet)..
No nic, jak jsem už psal, ještě chvilku budu udržovat stávajících 10% hraní - možná takhle vydržím ještě do léta a pokud nenastane ze strany tvůrců zajímavá změna, tak to k ročnímu výročí hraní ukončím....
Jsem z Prahy a hraju za žlutej tým hraju dost intenzivně, chdim různě a je to fajn. Jak tu už kdosi psal tak je hromada míst který sem neznal a kam bych jinak asi nešel. Osobně taky čekám na slibovaný změny tak uvidíme s čím niantic přijde. A pokud jde o gymy je to trochu těžší,ale hlídám si 3-4 gymy v okoli a docela to jde není totiž nutný držet gym celých 21h aby byli coiny.